2019-07-04 07:33:35• hírek • Nagy Tímea

Kreatív, kulturális, interaktív gyermekprogramok nyáron a könyvtárban

A Szatmár Megyei Könyvtár hatodik éve rendezi meg a „Biblio Vakáció” elnevezésű foglalkozását. A programsorozatra a 7-12 éves korosztályt várják.

Július 10. és augusztus 29. között kreatív és rekreatív tevékenységekkel szórakoztatják a gyermekeket. A jó pap is holtig tanul mottó mintájára, a kicsik számára a könyvtár olyan időtöltést kínál a vakáció idejére, melyből tanulhatnak, s sokszínűen, játékosan fejlesztik képességeiket. Lesz itt angol tanfolyam, az általános műveltséget fejlesztő programok, interaktív csapatjátékok, kreatív workshopok, animációs film vetítés és a kötelező olvasmányok megfilmesített változatai. A könyvtár munkatársai magyar és román nyelven is elmondják az utasításokat. 

 

Ezekre a tevékenységekre heti két alkalommal, szerdánként és csütörtökönként kerül sor délelőtt 10 és dél között a könyvtár multimédia termében. Szerdánként Berinde Dania tanárnővel és Anania Ecaterina könyvtári munkatársnővel angoloznak a nebulók. Ide foglalkozásonként maximum 20 jelentkezőt várnak a 7-10 éves korosztályból.

 

A „Légy biblioaktív!” délelőttök alkalmával csütörtökönként a 7-12 éves gyermekek szórakozásáról gondoskodnak. Paula Horotan, Veres Erzsébet, Costea Liliana és Tarța Violeta, az intézmény munkatársai foglalkoznak az apródokkal, és izgő-mozgó, játékos módon vezetik be őket a kultúra, a könyvek, a mesék világába.

 

A szerdai és a csütörtöki alkalmakon a részvétel teljes mértékben ingyenes, ám előzetes jelentkezéshez kötött, illetve a gyermeknek rendelkeznie kell könyvtári olvasójeggyel is.

 

A programokra telefonon és személyesen is beiratkozhatnak. Telefonszám: 0261-711199, a könyvtár nyitvatartása: hétfőtől péntekig 8-16 órák között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: